Futoški kupus

Poseta proizvođačima belog luka u Vrbici

Predstavnici Organic Control System Subotica , Instituta FINS Novi Sad  i Udruženja "Futoški kupus", 10. septembra 2016.godine učestvovali su na stučnom savetovanju o Značaju zaštite lokalnih proizvoda i potrebi udruživanja poljoprivrednika i cele  zajednice na očuvanju lokalnih Brendova. 

alt

 

Udruženje poljoprivrednih proizvođača "Vrbički prolećni beli luk" Vrbica, Opština Čoka formirano je 2012. god. s ciljem negovanja tradicije proizvodnje i prerade prolećnog belog luka. Zavoda za Intelektualnu Svojinu registrovao je oznaku geografskog porekla "VRBIČKI BELI LUK".

alt

Prisutni su pozvani da se priključe članicama Saveza "Original Srbija" i aktivno učestvuju u očuvanju i promociji tradicionalnih proizvoda Srbije.

 

Futoška omladinska radna akcija FORA 2016

Futoški kupus raste!

Akcijaši pripremite se  ostalo je još trideset dana  za Futošku omladinsku radnu akciju FORA 2016. 

Postupak prijavljivanja akcijaša i aktivnosti na pripremi radne akcije možete pratiti na facebook stranici  https://www.facebook.com/FutoskaORA  

alt

 

Izložba proizvoda sa oznakom geografskog porekla Srbije

Na 83.Međunarodnom poljoprivrednom Sajmu u Novom Sadu predstavljeni su proizvodi sa oznakom geografskog porekla Srbije u Hali 1a i Master hali Novosadskog sajma .

19.maja 2016.godineu periodu od 10:00 do 12:00sati u Sali 5 Kongresnog centra "Master"  održaće se Okrugli sto pod nazivom "Zaštita poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda oznakama kvaliteta na nivou EU".

alt

alt

83. Poljoprivredni sajam u Novom Sadu

Uz pomoć Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine na 83. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu , u Hali 1a od 14.do 20. Maja 2016.godine  biće održana Izložba proizvoda sa oznakom geografskog porekla i organskih proizvoda.

Izložba će se realizovati  uz organizacionu pomoć članica  Saveza proizvođača tradicionalnih proizvoda Srbije “Original Srbija “,  Nacionalnog udruženja za razvoj organske proizvodnje  “Serbija Organica” i Gradske uprave za privredu Grada Novog Sada.

Pozivamo sve prijatelje   da nas posete i upoznaju se sa  proizvođačima i proizvodima  sa oznakom geografskog porekla Srbije :

-Leskovački ajvar

-Svrljiški belmuž, Svrljiški kačkavalj i Svrljiško jagnje

-Sremski kulen

-Petrovačka kobasica-Petrovska klobasa

-Homoljski kravlji sir i Homoljski med

-Pirotski kačkavalj

-Fruškogorski lipov med

-Ariljska malina

-Sjenički kravlji sir i Sjeničko jagnje

-Futoški sveži i kiseli kupus

alt

 

Sertifikacija u 2016.godini

Pozivamo proizvođače futoškog kupusa  da sertifikujete proizvodnju u 2016.godini , kontakt telefon 064 1629639.

alt

Još članaka...