Saveti

Šarenica

Udruženje Futoški kupus u emisiji Šarenica na RTS-u, 12.10.2018.alt

 

 

alt

 

alt

TESLA FEST 2016

U Novom Sadu  od 12.- 15. oktobra 2016.godine održan je 30. po redu TESLA FEST  Festival inovacija, znanja i stvaralaštva.  Dr. Jasna Mastilović je predstavila postupke zaštite  intelektualne svojine za  “futoški sveži  i kiseli kupus” i “brašna od tikve golice”. Učesnici festival su mogli da uživaju u pripremljenim jelima od ovih proizvoda.

alt

alt

Poseta proizvođačima belog luka u Vrbici

Predstavnici Organic Control System Subotica , Instituta FINS Novi Sad  i Udruženja "Futoški kupus", 10. septembra 2016.godine učestvovali su na stučnom savetovanju o Značaju zaštite lokalnih proizvoda i potrebi udruživanja poljoprivrednika i cele  zajednice na očuvanju lokalnih Brendova. 

alt

 

Udruženje poljoprivrednih proizvođača "Vrbički prolećni beli luk" Vrbica, Opština Čoka formirano je 2012. god. s ciljem negovanja tradicije proizvodnje i prerade prolećnog belog luka. Zavoda za Intelektualnu Svojinu registrovao je oznaku geografskog porekla "VRBIČKI BELI LUK".

alt

Prisutni su pozvani da se priključe članicama Saveza "Original Srbija" i aktivno učestvuju u očuvanju i promociji tradicionalnih proizvoda Srbije.

 

Futoška omladinska radna akcija FORA 2016

Futoški kupus raste!

Akcijaši pripremite se  ostalo je još trideset dana  za Futošku omladinsku radnu akciju FORA 2016. 

Postupak prijavljivanja akcijaša i aktivnosti na pripremi radne akcije možete pratiti na facebook stranici  https://www.facebook.com/FutoskaORA  

alt

 

Izložba proizvoda sa oznakom geografskog porekla Srbije

Na 83.Međunarodnom poljoprivrednom Sajmu u Novom Sadu predstavljeni su proizvodi sa oznakom geografskog porekla Srbije u Hali 1a i Master hali Novosadskog sajma .

19.maja 2016.godineu periodu od 10:00 do 12:00sati u Sali 5 Kongresnog centra "Master"  održaće se Okrugli sto pod nazivom "Zaštita poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda oznakama kvaliteta na nivou EU".

alt

alt

Još članaka...