FORA 2018

Pedeset najbržih omladinaca koji su svoje mesto izborili u otvorenom konkursu na zvaničnoj stranici FORE, u nedelju, 8. jula, našlo se na salašu u futoškom ataru. Učesnici manifestacije, uprkos promenljivom vremenu, uspešno su obavili svoj zadatak i posadili futoški kupus namenjen za dobrotvorne svrhe.

Spremnost svih učesnika da budu deo ove humanitarne priče u saradnji sa EXIT fondacijom nagradili smo ulaznicama za EXIT festival.

Ove godine trudili smo se da utičemo na ekološku svest učesnika manifestacije, te smo svim učesnicima koji su na samu manifestaciju došli biciklom spremili i prigodno iznenadjenje.

Novina za ovogodišnju radnu akciju bila je "nulti dan" kada je održano predavanje u OŠ "Miroslav Antić" u Futogu, otvoreno za javnost. Predavanje je imalo za cilj da podstakne interesovanje mladih za preduzetništvo u poljoprivredi. Predavači su bili mladi ljudi koji su se proteklih godina i sami oprobali u vodama poljoprivrede i preduzetništva i rado su podelili svoja iskustva sa mladima sličnih interesovanja.

Prvi predavač, Branislav Jovanović, proizvođač sremskog kulena i dobitnik nagrade "Mladi heroji" (Youth Heroes) za najboljeg mladog preduzetnika za 2017. godinu, podelio je svoja iskustva o tome kako postati mlad preduzetnik, kako je on prepoznao šansu u proizvodnji tradicionalnog proizvoda i zašto bismo trebali i mi.  Marija Radojčić, koja zajedno sa svojom porodicom vodi brend "Friški jazački sirevi" i organizuje događaje pod nazivom "Novosadski noćni bazar", podelila je svoja iskustva sa marketingom tradicionalnih prozvoda, kao i koje su prednosti porodičnog poslovanja. Dok je Ivan Tupajić, agronom, aktivista Slow food konvivijuma u Velikoj Plani, predstavio je  principe i zahteve organske proizvodnje i kakvu šansu ovakva proizvodnja nudi mladim poljoprivrednicima.

FORA će se i narednih godina truditi da podiže svest svojih sugrađana o temama važnim za naše okruženje ali i da mladima pokaže da se velika pitanja, kako ekološka, tako i društvena ne moraju odvajati od dobrog provoda i zabave.

ORA je FORA!

 

alt

 

alt

 

alt